top of page
Screen Shot 2025-01-15 at 12.07.41.png

תערוכת LIFE

בשנת 2008 יונתן, אחי הצעיר ממני בשנה ותשעה חודשים, נהרג בתאונה טראגית.

לקראת שנה למותו, ניסינו לחשוב על דרך להנציח אותו. זאת היתה תקופה בה מאות פליטים הגיעו לארץ

והילדים הקטנים שלהם שילמו מחיר מאוד יקר. ההורים היו יוצאים לעבוד מהבוקר עד הלילה ולילדים לא היו מסגרות -

הם היו נשארים בבתים צפופים , בלי השגחה מתאימה ובתת-תנאים.

 

מכיוון שאחי היה גנן ילדים ותמיד ראה את כל הילדים שהיו סביבו, גם את אלו שאחרים פחות ראו, אנו, המשפחה, החלטנו להתגייס למען ילדים שהחברה שלנו פחות ראתה בזמנו. החלטנו להתגייס למאמץ לעזור לפתוח את המועדונית הראשונה בדרום תל אביב המיועדת לסייע למבקשי מקלט וילדיהם. המועדונית היוותה מקום שבו הילדים יכולים להגיע אחרי הגן ולהישאר שם עד הערב כדי שלא יסתובבו ברחובות או יהיו דחוסים בדירות קטנות עם עוד הרבה תינוקות ללא מעש.

 

ואכן הצלחנו לגייס את הכסף ונפתחה “מועדונית יונתן”. עם הזמן עיריית תל אביב ראתה איך המועדונית פועלת ואת העבודה הטובה שהיא עושה, ונרתמה למאמץ בפתיחת עוד הרבה מועדוניות דומות בעיר.

 

לקראת 10 שנים למותו של יונתן, עלתה בי מחשבה להרים תערוכה שכל הכנסותיה ישמשו למען ילדי הפליטים.

 

המטרה שלי היתה שיוצגו יצירות שלי ושל אחותי, פולי פרנהאוט סופר המוכשרת, ובאותה הזדמנות, למצוא עוד אמנים מקומיים שיהיו מוכנים להתגייס למען המטרה הזו.

 

חברה יקרה לליבי, ליאת זיכרון-יפה, הסכימה להצטרף אלי, וביחד, התחלנו את המסע.

 

במטרה לעשות פרויקט אומנותי משותף עם ילדי מבקשי המקלט, הלכנו לבית ספר ביאליק רוגוזין שמרבית הילדים שלומדים בו הם ילדי מבקשי מקלט. המנהל דאז, אלי נחמה, הציע שנקים את התערוכה בתוך כותלי בית הספר והסכמנו.

 

התערוכה הגדולה אשר נפתחה ב-1 בנובמבר 2018, כללה עבודות של מיטב אמנים רבים אשר פתחו את ליבם למען המטרה. היא היתה פתוחה 10 ימים. מעל 100 אמנים הציגו בתערוכה. הילדים ממגמת אומנות בבית הספר אצרו את היצירות במרחב הבית ספרי יחד עם ליאת לאחר שעברו שעורים בנושא. ילדים מהשכבות הגבוהות נסעו למוזיאון תל אביב ושם עברו הכשרה איך להיות מדריכים במוזיאון.

נתלו שלטי ענק ברחבי דרום תל אביב, התערוכה פורסמה ברדיו ובטלוויזיה וכל יום היה ארוע אחר – להנאת המבקרים הרבים וגם להנאת הילדים. בערב שהיה מיועד במיוחד לזיכרו של יונתן, הופיעו אחינועם ניני וגיל דור וכן האחיות ענבי - שייקי עדן והלל ענבי. בערב פתיחה חגיגי, אייל שני התנדב יחד עם עובדיו לספק את האוכל לכל האנשים שהגיעו לתערוכה ולערב פתיחה.

 

בכל ערב היה די ג'יי שניגן מוסיקה ברחבה המרכזית.  בית הספר פעל כרגיל ומעל 1,000 ילדים הסתובבו בין היצירות שהיו תלויות או מוצגות בכל מקום בבית הספר. הילדים שמרו על היצירות ואף יצירה לא ניזוקה. אחד הערבים היה מיועד לסיור מרגש של היצירות עבור ההורים של הילדים. עבור חלקם, זאת היתה הפעם הראשונה שבקרו באיזושהי תערוכה.אתם מוזמנים להסתכל בתוכניה המצורפת כדי להתרשם ממבחר הפעילויות אשר הוצעו בתערוכה.התערוכה הזאות ייצגה את הטוב שבאנשים והעשייה הטהורה, שמקורה היתה מתוך שליחות ולב פתוח, ופתחה את ליבם של כל כך הרבה אנשים וכתוצאה הצלחנו לגייס סכום מכובד מאוד שנועד למנות מזון לשנה לילדי בית הספר וטיפולים לילדי הגן.

 

האמנים הנפלאים שהציגו בתערוכה קיבלו אחוז מסוים מהמכירות. היה לנו חשוב שמי שנותן, גם מקבל.

חשוב לי לציין שבמהלך הקמתה של התערוכה, ליאת זכרון היתה שותפה מלאה התנדבות ואליה הצטרפו בהתנדבות גם תהילה ליבנה ועדי גיל הנפלאות שעזרו באוצרות ובהפקה של האירוע כולו.

בנוסף, שירה זיכרון עזרה בכל נושא עולם המדיה. אבירם סיני אצר תערוכת 'חי' שהיתה תערוכה בתוך תערוכת LIFE.

היו עוד מלאכים שהתגייסו ועזרו להקים את התערוכה ולמכור את העבודות ואני רוצה לציין במיוחד את סטודיו לי ותמר

המוכשרות כל כך שתרמו והקדישו כל כך הרבה מזמנן בלב רחב ובסבלנות אין קץ.

 

בכל התקופה של ההקמה של תערוכת LIFE, עבדתי על עבודות אמנות השילוב בין עבודה בהקמתה של תערוכת "LIFE",

יחד עם יצירת עבודות אמנות בעצמי, גרמה לי להרגיש לא רק זאת שמקימה אותה, אלא גם הפכתי להיות חלק מהאמנים בתערוכה.

עבודת ה LIFE שלי

Life.jpg
הערסל בתערוכתlife 2018.jpg

לקבוצת העידכונים

  • Instagram
  • Facebook

 054-5860090 | סופיה פרנהאוט לוי

מרחב יצירה, ריפוי והשראה במכמורת, עמק חפר

sophiaheart.png
bottom of page